infraroodpanelen speciale isolatie nodig

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken infraroodpanelen (IR) elektromagnetische straling om warmte over te brengen. De stralen stralen vanuit het paneel de kamer in en absorberen vervolgens de warmte van voorwerpen en oppervlakken in de kamer, zoals de zonnestralen op een warme zomerdag. Ze kunnen kamers verwarmen op een manier die traditionele luchtverwarmingssystemen niet kunnen, omdat ze werken door de oppervlakken van de muren en andere objecten in uw huis te verwarmen, in plaats van de lucht zelf.

Ze zijn een uitstekende optie als u lastige ruimtes heeft waar conventionele verwarmingstoestellen niet bij kunnen, zoals zolders, badkamers en keukens. Ze werken ook goed in oudere panden die slecht geïsoleerd zijn en moeilijk te verwarmen zijn met conventionele methoden.

infraroodpanelen

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

In tegenstelling tot ketels en warmtepompen hebben IR-panelen geen regelmatig onderhoud nodig. Het enige dat u hoeft te doen om ze optimaal te laten werken, is de reflectoren af en toe afstoffen en af en toe afvegen met een zachte doek. Sommige leveranciers beweren dat als u dit regelmatig doet, dit de levensduur ervan met maar liefst 30 jaar kan verlengen!

Hebben infraroodpanelen speciale isolatie nodig?

Infraroodverwarmingspanelen zijn voor hun werking afhankelijk van elektriciteit, in plaats van van gas of olie, waardoor ze milieuvriendelijker zijn. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat ze ‘groen’ zijn. Meestal wordt elektriciteit opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen en kan dit een negatieve impact hebben op het milieu.

De kwaliteit van een paneel heeft ook invloed op hoe milieuvriendelijk het is. U moet ervoor zorgen dat u koopt bij een gerenommeerde leverancier die zich inzet voor kwaliteitsproductie. IR-panelen met goedkopere fronten van bijvoorbeeld koolstofvezel gaan mogelijk niet zo lang mee of zijn niet zo efficiënt.

Een IR-paneel van goede kwaliteit heeft een aluminium voorkant, die betrouwbaarder is dan PET – een goedkoop plastic dat gevoelig is voor verkleuring. Het moet ook een koolstofkristalelement bevatten om ervoor te zorgen dat het product energiezuiniger is. Koolstofkristal is duurder om te vervaardigen dan koolstofvezel, maar heeft het voordeel van een hoger prestatieniveau en een langere levensduur.

Afhankelijk van de grootte van uw woning is het de moeite waard om het stroomverbruik van verschillende merken IR-panelen te bekijken, zodat u er zeker van kunt zijn dat u het meest efficiënte exemplaar koopt. Om voor voldoende verwarming te zorgen, moet u streven naar ongeveer 500 Watt per vierkante meter ruimte. Dit is doorgaans voldoende om een typisch huis of appartement comfortabel te verwarmen.

Het is belangrijk om te onthouden dat infraroodwandpanelen geen water kunnen verwarmen en dus een gasboiler niet volledig kunnen vervangen. Ze kunnen echter worden gebruikt in combinatie met een elektrisch verwarmingselement om uw warmwatervoorziening te verwarmen. Sterker nog, je kunt ze zelfs combineren met zonnepanelen op je dak om een 100% groen en hernieuwbaar energiesysteem voor je huis te creëren! Als u overweegt om over te stappen op infraroodverwarming, is het een goed idee om de mogelijkheden met een installateur te bespreken. Zij kunnen u adviseren over hoeveel panelen en welk formaat u moet kiezen, en waar u ze in uw huis moet plaatsen om de beste resultaten te krijgen.

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *